×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Orasele cu cea mai buna mancare stradala (Partea IV - Rio, New York, Cartagena)

Rio de Janeiro

pastel-caseiro-de-feira-monta-encanta01

Cariocanii (nativii din Rio de Janeiro) sunt foarte seriosi cand vine vorba de mancarea stradala. Pentru ei, este un stil de viata: localnicii isi vor incepe ziua cu un bol de acai, vor manca esfiha (vita si lipie cu branza) la pranz, si apoi un burger sau acaraje (turta prajita, cu umplutura de fasole) la pranz. Exista si aici regulamente privind siguranta mancarii, dar este neclar daca acestea sunt impuse asa cum ar trebui, asa ca iti recomandam sa nu te apropii de mancarurile negatite, cu exceptia bolurilor cu acai.

Mergi la boho, regiunea istorica din Santa Teresa, unde vei gasi acaraje autenice, iar pentru orice altceva, mergi la plaja! Ipanema si Copacabana au chioscuri unde se vind de toate - de la burgeri la clatite de tapioca umplute cu Nutella.

Ce sa iti cumperi: un bol de acai, esfihas, acaraje, clatite de tapioca umplute cu Nutella si banane, pao de queijo (produse de patiserie cu branza); pasteis (produse de patiserie umplute cu legume, creveti sau vita).

New York

traveleat-5-street-food-new-york-L-V8xTJ8

De la omniprezentii hot-dogi la pupusas Salvadorane, nu exista nici un fel de mancare pe care sa nu il poti gasi pe strazile New Yorkului! Departamentul de Sanatate monitorizeaza indeaproape si regularizeaza activitatile vanzatorilor ambulanti ai orasului - iar cei ce le incalca platesc amenzi usturatoare - asa ca poti manca fara nici o grija!

Vara, festivalul Smorgasburg din Brooklyn este locul preferat, cu aproximativ 100 de vanzatori impartind bucate internationale. In oricare alta perioada a anului, indreapta-te catre Prince Street in Soho, unde vei gasi dube ambulante cu mancare, parcate acolo la orice ora.

Ce sa iti iei? Un sandwich cu branza la gratar de la Milk Truck, saorma de miel de la King of Falafel, burrito de porc cu chipotle de la Calexico, si desigur, hot dog!

Cartagena

street-food

Multumita influentelor spaniole si africane, Cartagena dispune de cateva dintre cele mai interesante si unice mancaruri stradale. Zonele unde acestea pot fi gasite nu sunt atat de bine-stabilite aici asa cum sunt in alte orase, se pare ca nu exista reguli clare de sanatate pentru vanzatorii ambulanti, iar consistenta este o problema majora - dar cu siguranta vei gasi cateva preparate senzationale daca stii unde sa cauti.

Plaza de La Trinidad abunda cu vanzatori ambulanti si este un loc excelent de unde sa incepi - dar poti nimeri unde trebuie sau nu, asa ca ar fi mai bine sa iti iei un tur ghidat pentru asa ceva, iar ghidul iti va face cateva recomandari si te va duce la cele mai bune carucioare cu mancare.

Ia-ti arepas, mazorca desgranada (o amestecatura de carne, porumb si branza, acoperite cu un strat de cartofi crocanti), bocadillo con queso (produs de patiserie cu branza si guava), si bollos (legaturi de yuca fiarta).

Rezerva acum!