×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Orasele cu cea mai buna mancare stradala (Partea III - Ciudad de Mexico, Palermo)

Ciudad de Mexico

Mancarea stradala in Ciudad de Mexico dateaza dinaintea vremurilor hispanice - se spune ca spaniarzii ar fi fost uimiti de faptul ca au gasit mancaruri gata-facute de vanzare pe strazi la sosirea lor in 1516. De atunci, nu s-au schimbat multe lucuri din acest punct de vedere: strazile inca furnica de carucioare si improvizatii de taquerias unde se vand preparate rapide, ieftine si delicioase. Regulile de sanatate exista aici, dar sunt rareori impuse, asa ca iti recomandam sa te rezumi la carucioarele bine intretinute.

Mexican_fast_street_food

Centro Historico Zocalo abunda cu mancaruri stradale, dar cele mai bune locasuri cu mancare ale orasului se afla la iesirea din piata principala. La cinci minute de mers pe jos spre sud de la Zocalo vei gasi cele mai bune tortas din oras sa Tortas Been in Republica del Salvador, iar in partea de nord, tot la cinci minute vei intalni cele mai bune pozole pe Calle San Ildefonso.

Ce sa comanzi: tortas de pierna (sandwich din carne fripta de picior de porc), pozole (o tocanita din carne si un fel de mamaliga dulce), rajas (ceapa si ardei poblano carbonizati), tacos al pastor (tortilla de porumb, umpluta cu porc la rotisor).

Palermo

Sigur, pizza si pastele sunt excelente, dar cele mai gustoase preparate ale tarii sunt servite la colt de strada. In capitala siciliana Palermo vei gasi de toate, de la bucatele de naut pana la sandwichuri cu ficat - vandute la boxele de mancare si chioscurile micute din tot orasul. Siguranta mancarii nu este o problema foarte mare aici din moment ce cam toate preparatele sunt bine-prajite - un lucru excelent pentru gust, dar nu atat de bun pentru talie.

palermo-street-food

Boxele cu alimente sunt peste tot in Palermo, dar pentru clasicul pane ca meusa (sandwich cu splina) nu exista loc mai bun ca Pani ca Meusa di Porta Carbone pe Via Cala. Iar pentru cei mai buni pesti, proaspat prinsi si prajiti chiar in fata ta, mergi la Borgo Vecchio.

De comandat: arancini (chiftele de orez), pane con panelle (sandwich cu carne si naut), pane ca meusa (sandwich cu splina - cere si o bucatica de lamaie sa o storci peste sandwich).

Rezerva acum!