×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce sa faci intr-o statiune de schi daca tu nu schiezi

Este perioada anului cand incepe zumzetul telefericelor, cand muntii sunt ”prafuiti” cu zapada, si iubitorii de schi se indreapta catre partii. Insa, nu toti oamenii aventurosi si iubitori de zapada savureaza aceasta goana catre baza muntelui, legati de doua scanduri subtiri. Multi adora zapada si aventura, insa nu si schiul, iar acestia se pot bucura de propriile aventuri „racoroase”, dupa care pot savura un ceai fierbinte cu prietenii lor proaspat intorsi de la schi. Aici iti oferim cateva alternative pe care le-ai putea explora inainte de a te incuia in cabanuta pentru restul vacantei.
  1. Aluneca prin zapada cu o echipa de caini de sanie
Nimeni nu se bucura sa alerge si sa se joace in zapada mai mult decat acesti caini. In unele statiuni exista companii care te pot invata cum sa „conduci” o sanie trasa de caini prin padurile montane. Odata ce ai invatat comenzile, iti vei putea conduce echipa chiar si pe lacuri inghetate. Asigura-te ca incurajezi cainii, in schimb, ei te vor recompensa cu o calatorie aventuroasa. La sfarsitul acesteia, joaca-te putin cu ei; acesti catei iubesc oamenii la fel de mult cat iubesc zapada.
  1. Incetineste putin ritmul si incearca pescuitul la copca
Woman sits at Canadian ice hole fishing --- Image by © Robert Postma/moodboard/Corbis
Cat timp prietenii tai se distreaza pe partie, tu iti poti prinde cina. In locatiile unde acest sport este posibil, poti gasi chiar si ghizi locali ce te vor ajuta sa intelegi mai bine aceasta „lume” a pescuitului la copca. Unii pot considera ca statul pe un lac inghetat, asteptand un peste sa muste momeala, nu este ceva foarte aventuros. Oricum, aceasta actiune nu se refera doar la pescuit, ci la intreaga ta calatorie, ce incepe cu o oprire dimineata la brutarie, o plimbare cu masina prin munti, observarea naturii salbatice, plimbarea prin padure pana la lac, perforarea ghetii, gatirea mancarii si prinderea „cinei” - daca esti norocos. Nimic nu este mai stimulant ca senzatia de a simti firul smucindu-se si de a scoate primul tau peste prin copca, cu ghidul alaturi, facandu-ti galerie.
  1. Mergi pe munte cu rachetele speciale pentru zapada
Daca iti place hikingul, nu lasa zapada sa te impiedice! Inchiriaza o pereche de rachete pentru zapada si porneste in calatorie! Banff in Canada este o adevarata Mecca a hikingului pe timp te vara si are la fel de multe trasee prin zapada pe timp de iarna. Cararile sunt foarte bine marcate si ingrijite, si nici nu trebuie sa iti faci griji ca vor aparea ursi pe timp de iarna. Vei obosi destul de repede la altitudini mai mari, asa ca iti recomandam sa iei cu tine multe fluide si snacksuri pentru energie. Poti angaja si un ghid care sa te indrume, poti merge independent, sau poti lua un tur cu elicopterul, ce iti va oferi si o priveliste incantatoare inainte de a te lasa in apropierea traseului, la o cabana ce serveste ciocolata calda, ceai, sau daca preferi, Bailey’s.
  1. Escaladeaza o cascada de gheata
iceclimb4
Cascadele pot fi un loc de distractie, aventuros si in timpul iernii. Ia cu tine o franghie lunga, cizme solide, pioleti, crampoane, si urmeaza-ti instuctorul catre cascada inghetata. Rutele de escaladare sunt disponibile indiferent de nivelul de dificultate, de la incepatori pana la avansati. Dupa ce ti se va explica ce trebuie sa faci cu franghia, cum sa o legi si ce tehnici sa folosesti, vei fi gata de a cuceri cascada, iar daca vei folosi tehnicile potrivite, vei avea nevoie de mult mai putina forta decat ai fi crezut initial, si te vei afla in varful cascadei la putin timp dupa inceperea aventurii.
  1. Intra in munte si aventureaza-te in pesteri
Cat timp prietenii tai schiaza pe munte, tu poti alege sa explorezi interiorul acestuia. Cu o temperatura de 5 grade celsius, pesterile sunt vizitate tot timpul anului in Banff. Cat timp spatiile stramte nu te deranjeaza, fa un tur de cateva ore in pestera Rat’s Nest Cave, Acest gen de tur nu este pentru cei slabi de inima. Fii pregatit sa te murdaresti, sa te tarasti si sa mergi prin intuneric!
  1. Aluneca pe gheata la curling
curling
Iarna aceasta, arunca si tu cu pietre - pietre din granit pentru curling! Intra pe patinoar si testeaza-ti echilibrul pe gheata, invatand si despre acest sport tipic canadian. Poate parea mai putin aventuros, dar sa nu crezi ca este usor, este chiar un exercitiu destul de bun. Testeaza cateva dintre aceste aventuri de iarna, sau chiar pe toate! Cand te vei reintalni cu prietenii tai schiori seara, tu vei fi cel ce va avea cele mai interesante si aventuroase povesti de spus la cina.

Rezerva acum!