×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Thassos - o vacanta de neuitat!

Fiind o destinatie de top pentru multi turisti romani si nu numai, Thassos este o alegere buna daca vrei un sejur grecesc pe care sa nu il uiti niciodata! Datorita vegetatiei sale luxuriante, insula Thassos este un paradis pentru cei ce stiu sa se bucure de natura si de vara.

Aici ai cateva recomandari cu ce poti face in timpul sejurului in Thassos:

Scuba diving si snorkeling - esti iubitor de mare si vrei sa te bucuri nu doar de frumusetea plajelor si a coastelor insulei? Poti inchiria echipament de la diferitele centre si scoli de scufundari. Acestea ofera programe atat pentru incepatori cat si pentru avansati.

Parasailing, water skiing, jet skiing - in zonele Golden Beach, Skala Rachoni si Pefkari se afla cele mai cunoscute centre specializate in astfel de activitati!

Calarie - pe insula exista cateva zone de unde poti inchiria cai pentru calarie, insa noi iti recomandam sa mergi in localitatea Skala Prinos, unde clubul de calarie te invata nu numai cum sa calaresti, dar iti ofera si echipamentul necesar, si vor merge cu tine la plimbare cu caii pe plaja linistita din Skala Prinos sau - daca doresti - pe dealurile din apropiere.

Shopping! Stim ca esti pasionat de cumparaturi! In afara de suvenirurile pe care le poti gasi in aproape fiecare localitate mai bine dezvoltata turistic (Potos, Limenaria, Skala Potamia), iti recomandam sa faci o plimbare si prin centrul capitalei insulei, Limenas, unde vei putea gasi tot felul de produse, de la haine si incaltaminte, pana la bijuterii de aur si argint. Deasemenea, la fabrica de bijuterii IrisGold, ce se afla la doar 2 km departare de Limenaria, poti gasi bijuterii frumoase si de calitate, sau poti face o comanda, dupa un model preferat de tine, preturile insa nu sunt chiar mici! Un alt loc minunat pentru achizitionarea produselor locale, si a uleiului de masline este satul Panagia (pronuntat Panaghia), unde se afla si fabrica de ulei de masline cu presa la rece, iar in satul Prinos, in fiecare luni dimineata se organizeaza un bazar de unde localnicii se aprovizioneaza cu fructe si legume proaspete pentru taverne.

Croaziere - pentru ca tot vorbeam de iubitorii de mare, in Thassos te poti inscrie la o plimbare cu un vas micut de croaziera, cu care vei vizita unele plaje sau zone mai deosebite - plaja Aliki, piscina naturala Giola (pronuntat Ghiola), plaja de Marmura (sau Saliara) plaja Salonikios, plaja Atspas, in functie de zona din care pleci. Deasemenea, capitanii vor face opriri dese pentru sarituri in apa, inot, pescuit, iar gratarul pentru pranz este pregatit de echipaj.

Plimbari cu Jeepurile - in Thassos merita sa vezi nu numai marea, ci si muntele! Pe insula se organizeaza programe de “Jeep Safari” si “Beach Safari” - programe off-road, de jumatate de zi, unde esti condus de instructor ori la plajele mai greu accesibile ale insulei (plaja de Marmura, plaja Paradisului si piscina naturala Giola) sau pe munte, in punctul cel mai inalt pe varful Ypsarion (1204m), de unde poti vedea toata insula, o parte din continent, muntele Athos in departare, si 3 dintre cele 4 insule ce inconjoara Thassosul. Privelistea este superba, apa celui mai inalt izvor este proaspata si rece, iar pe drum poti vizita satul Kastro, lacul artificial al insulei, cele doua cascade, si poti lua pranzul intr-un camping in apropierea varfului. Nu uita sa iei la tine o sticla cu apa si aparatul foto!

Petreceri - doar nu credeai ca in Thassos nu se organizeaza petreceri pe plaja! Tavernele si barurile din insula, cu preponderenta in localitatile Potos, Psili Ammos si Sklala Rachoni, organizeaza aproape saptamanal o seara cu D.J. cunoscuti. Petrecerile se realizeaza pe plaja, iar tinuta este costumul de baie!

Situri arheologice si muzee - daca esti pasionat de istorie si arheologie, Thassos este locul potrivit: de la teatrul antic, acropole, piata antica, portul militar si portile zeilor ce inconjoara partea antica a orasului Limenas in partea de nord a insulei, si pana in sud, unde se afla peninsula Aliki, cu situl arheologic - ruinele unor biserici paleo-crestine, temple antice, o pestera de adorare a zeului Apollo si cariera antica de marmura, cred ca iti poti satisface curiozitatea; insa, pe insula exista si zone mai ferite, unde gasesti diverse constructii antice (Thimonia, Skidia, Skala Marion). In Thassos exista deasemenea Muzeul de Arheologie in Limenas, unul dintre cele mai cunoscute din Grecia, dar si Muzeul Folcloric din Limenaria, Muzeele Tarsanas si Vagis sin Potamia.

Biserici si manastiri - grecii sunt un popor foarte religios, majoritate fiind ortodocsi, motiv pentru care, pe insula se gasesc biserici si manastiri, insa cele pe care ti le recomandam sa le vizitezi neaparat sunt Manastirea Arhanghelul Mihail, amplasata pe o stanca, deasupra marii, Manastirea Sfantul Pantelimon, Manastirea Panagouda, in drumul spre satul Maries, spre interiorul insulei, dar si Biserica Panagia, in satul Panagia, construita chiar langa izvoarele iubirii!

Rezerva acum!