×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce si unde sa mancam in Thassos

Grecia este faimoasa in toata lumea pentru mancarurile sale traditionale si delicioasa branza feta, iar Thassosul iti ofera o varietate de locuri unde poti gusta aceste delicii. Aici ai cateva taverne si localuri  pe care recomandam sa le incerci in vacanta! Sa incepem cu seara greceasca - vrei ceva traditional? Serile grecesti se organizeaza in anumite taverne traditionale in cateva localitati de pe insula, cu muzica live, bouzouki si dansatori, ce te vor invata pasii bine-cunoscutului dans traditional grecesc “sirtaki”. Mancarea este din belsug, si poti incerca din multimea de sortimente, de la traditionala salata “tsatsiki” sau salata greceasca cu branza feta, la peste, creveti si alte fructe de mare, miel si capra. Recomandam sa incerci “tigania”, “kokoretsi” si “gyros” (pronuntat ghiros), mancaruri traditionale absolut delicioase! Unde sa incerci toate aceste delicii traditionale? Cateva dintre tavernele care ne-au atras atentia in vizitele noastre in Thassos sunt:
  • Taverna Irene in Potos este bine-cunoscuta de romani, si nu numai. Preturile sunt bune, mancarea este excelenta, iar serviciul nu lasa de dorit! Aici o poti intalni si pe Otilia, o romanca foarte simpatica, ce te va ajuta sa decizi care sunt mancarurile potrivite pentru gusturile tale. Taverna este localizata chiar langa plaja!
  • Taverna Dyonisos in Limenaria - preparate proaspete, gatite tocmai bine chiar de proprietar, un om zambaret si deschis, ce va povesti cu tine atunci cand are putin timp liber intre comenzi! Taverna este localizata in centrul statiunii, in drumul spre port.
  • Taverna Alkyoni in Skala Potamia, localizata pe drumul paralel cu plaja. Patronul este un grec vorbaret, caruia ii place sa isi exerseze cele cateva cuvinte pe care le cunoaste in limba romana, iar mancarea este si aici - delicioasa - indiferent ce doresti sa incerci: salate, carne de porc, miel, peste sau fructe de mare!

Rezerva acum!