×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Defileul Samaria, in prag de vara

O vacanta in Grecia nu inseamna doar mare, soare, bauturi racoritoare si party-uri pe plaja. O vacanta in Grecia poate fi o aventura de alpinism, o descoperire culturala si un cumul de peisaje naturale cu iz exotic, pe care nici nu ti le-ai fi imaginat. Iar destinatia greceasca in care sa le ai pe toate la un loc si in care sa poti imparti cu lejeritate plaja cu alpinismul si drumetiile printre stanci este, fara indoiala, frumoasa Creta. Insula cu soare din plin, plaje exotice de-ti taie rasuflarea si zone muntoase ce gazduiesc animale pe cale de disparitie. Cat despre gastronomie, nici nu-ti mai vorbim. Ia-ti vacanta si descopera singur delicatesele zonale ... asta daca nu esti deja dependent de ele :).

1.227 metri deasupra nivelului marii
Cand spui Creta, multi se gandesc la celebra laguna, la plaja cu palmieri si plaja cu nisip roz. Ei bine, o alta atractie de top este si Defileul Samariei, despre care se spune ca ar fi cel mai lung defileu din Europa. El se afla in vestul Cretei, in Parcul National Samaria din Muntii Albi, si este o zona de o frumusete naturala uimitoare, cu o flora si fauna rara, protejate de lege. El este strabatut zilnic de peste 3.000 de turisti, iar traseul incepe din Xyloskalo sau „Scari din lemn” (la 1.227 metri deasupra nivelului marii, pe platoul Omalos) si coboara spre satul de litoral Agia Roumeli, de pe coasta sudica a insulei.

La pas, 16 kilometri
Parcul National Samaria poate fi strabatut doar in perioada mai-octombrie, iar vizita este recomandata in jurul orelor amiezii, cand imbulzeala de turisti dispare cu desavarsire. Nu-ti face griji de arsita verii intrucat, aflandu-se printre munti, zona este racoroasa chiar si la aceste ore. Defileul Samaria are un traseu de 16 kilometri pana la malul marii din Agia Roumeli si este o reala frumusete a naturii. Unde mai pui ca, daca ai noroc, ai putea zari chiar si celebrele capre kiri-kiri, pe cale de disparitie, soimi, vulturi si chiparosi batrani.

Vei traversa serpentine prin Muntii Albi (sau Levka Ori) si vei admira peisaje naturale ce imbina aproape toate culorile regasite in natura: verde, pamantiu, gri, albastru si alb. Iti recomandam traseul ca start al vacantei de vara. Este o experienta diferita a insulei Greta si a Greciei in general, pe care este bine sa o traiesti la inceput de vara. Insa, orice perioada ai alege, asigura-te ca ai aparatul de fotografiat la tine!
Gina Rotaru

Rezerva acum!