Cum să găsești bilete ieftine de avion

bilete ieftine de avion

Găsirea unor bilete ieftine de avion devine mai dificilă pe zi ce trece. Chiar dacă prețurile par să se micșoreze, companiile aeriene ridică costul total al zborurilor, implementând noi taxe exorbitante pentru bagaje, mese și divertisment. Astfel, cele mai multe bilete ieftine de avion nu sunt niciodată atât de iefine cum par la prima vedere, ci, pe măsură înaintezi rezervarea, descoperi că prețul inițial afișat crește odată cu pașii parcurși. Procesul de cumpărare al unor bilete ieftine de avion poate fi stresant, dar cu atenție și calcul poți ține costurile sub control. Iată câteva trucuri de a economisi bani pe zboruri, cu bilete ieftine de avion, găsite la cel mai bun deal posibil.

1. Cumpără cât de devreme poți. Este una dintre cele mai eficiente căi de a găsi bilete ieftine de avion. Cumpărate în grabă, să zicem cu maximum o lună înainte de plecare, biletele de avion te pot costa cu sute de dolari în plus decât dacă le-ai cumpăra cu câteva luni în avans.

2. Evită datele din sezoanele de vârf. Zborurile în zilele și în perioada apropiată sărbătorilor (în special weekenduri), cum ar fi Crăciun, Revelion, Paști, Sfânta Maria…, vor avea „bilete ieftine de avion” cu prețuri cu cel puțin 50% mai mari. Dacă vrei să eviți taxele mari și aeroporturile aglomerate, plănuiește-ți călătoria cu câteva zile bune înainte sau după sărbători. Cât despre vacanțe, alege date târzii în vară. Vei fi surprins să vezi cât de mult scad prețurile. Și dacă totuși trebuie să zbori în aceste zile/perioade, alege bilete ieftine de avion ale căror plecări sunt dis de dimineață sau târziu în noapte. Mulți sunt comozi și evită orele dificile.

3. Evită intermediarii. Site-urile de travel ca Orbitz, Expedia și Travelocity sunt perfecte pentru comparații de prețuri, dar dacă vrei să cumperi bilete ieftine de avion, mergi direct la sursă. Eviți astfel taxele și comosioanele suplimentare. Site-urile de booking percep, de obicei, mici comisioane care se regăsesc în prețul biletelor. Alegând să faci rezervarea direct pe pagina companiei aeriene alese, poți economisi între 10-20 de euro.

4. Setează-ți alerte de travel. Există multe site-uri care trimit clienților mail-uri cu noile oferte. Scrie detaliile călătoriei pe site-ul companiei aeriene pe care o preferi și acesta îți va trimite o notificare cu bilete ieftine de avion, în funcție de cerințele și bugetul tău.

5. Zboruri de pe aeroporturi mici. Marile aeroporturi sunt costisitoare nu doar pentru tine, ci și pentru companii. Aterizarea și staționarea avioanelor pe anumite hub-uri obligă companiile să scoată bani grei din buzunare. Bani care, inevitabil, se găsesc în prețul biletelor tale. Alege aeroporturile mai mici din împrejurimi și vei vedea cum prețul biletelor scade simțitor.

6. Companii aeriene low-cost. JetBlue, Tarom, RyanAir și Easyjet sunt companii aeriene low-cost, care nu au facilități speciale, dar au bilete ieftine de avion. De obicei, aici vei găsi limite la greutatea bagajelor și reguli la rezervări, așa că fii sigur că îmțelegi toate taxele suplimentare înainte de a cumpăra.

7. Escale îndelungate. Dacă nu te grăbești tare să ajungi la destinație, optează pentru zboruri cu escală îndelungată. Ppoți face pauză chiar și de o noapte între zboruri, timp în care vizitezi și destinația „de mijloc”. Zboruile directe costă suplimentar. Escala îndelungată poate înseamna relaxare, noi posibilități de explorare și bilete ieftine de avion. Privește-o și astfel, nu doar în mod negativist.

8. Nu te tângui. Când găsești un adevărat deal, nu aștepta seara sau ziua de mâine. Cele mai multe bilete ieftine de avion dispar la minut, așa că pune mâna pe ele cum le găsești. Astfel, vei beneficia nu doar de o vacanță pe neașteptate, ci și de bilete ieftine de avion, care îți vor permite să cheltui mai mult decât ți-ai fi propus în timpul vacanței.

Aici găsiţi zboruri charter sau zboruri low cost si last minute către cele mai populare destinaţii ale verii

Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Conditii de calatorie pentru copii in strainatate

Ai planificat o vacanta pentru copii la prietenii din strainatate sau numai unul dintre parinti va merge alaturi de ei? Pregateste din timp documentele doveditoare pentru ca in baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, minorii pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Cea mai importanta conditie […]

Începe Expo Milano 2015

O vacanță în Italia 2015 îți deschide noi oportunități de explorare și distracție. Timp de șase luni, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015, Italia deschide porțile Expoziției Universale „Feeding the Planet, Energy for Life”. Expoziția va avea loc la Milano, în nord-vestul centrului orașului, se va întinde pe 272 acri și se preconizează […]

Cele mai bune locuri pentru iubitorii de brânzeturi

  Muzeul Brânzeturilor, Amsterdam Mergând pe stradă de la casa Anne Frank, vei întâlni Muzeul Brânzeturilor Amsterdam. Acesta pare mai degrabă a fi un magazin cu rafturi pline de sus până jos cu o varietate largă de brânzeturi olandeze, printre care și faimoasele varietăți gouda și edam. Dacă mergi la o plimbare de-a lungul canalului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + three =