×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Viziteaza primul Parc Tematic de Ciocolata din Grecia

Potoleste-ti pofta de dulce cu o vacanta in Salonic. Orasul trece de la carnavaluri multicolore la bai cu ciocolata si drumetii prin labirintul dulciurilor. Pana in 6 martie, Fabrica si Muzeul de Ciocolata isi asteapta vizitatorii aflati intr-o vacanta in Salonic cu primul Parc Tematic de Ciocolata din Grecia, care se intinde pe 2.500 de metri patrati. Iar asta nu e tot! Esti asteptat si cu diferite activitati dulci, care te plimba printr-o jungla tropicala, te indulceste intr-o ciocolaterie si te ademeneste la o aromata baie in ciocolata.

Peste toate, dupa un rasfat al simturilor, fabrica iti dezvaluie si secretele boabelor de cacao, pe care le poti folosi acasa, aromandu-ti bucataria cu dulciuri pregatite dupa retete antice grecesti, descoperite tot aici, in mica vacanta in Salonic. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Organizatia Nationala de Turism a Greciei, in cadrul Targului International Salonic, ce va fi deschis vizitatorilor pana in 6 martie 2015. O perioada prielnica atat pentru o vacanta in Salonic, cat si pentru o surpriza de Dragobete sau de 1 martie. Nu crezi?

Biblioteca Chocolate
In cadrul Fabricii si Muzeului de Ciocolata din Salonic vei descoperi o multime de cladiri, fiecare cu propria tema. Pentru inceput, vei pasi intr-o biblioteca unica, cu lecturi ce graviteaza in jurul temei de ciocolata, dulciuri, nutritie si produse de cofetarie. Intrarea este gratuita pentru vizitatorii Parcului si ai Centrului Expozitional.

Muzeu de Ciocolata, cu propria jungla tropicala
Cel mai delicios muzeu din Grecia iti schimba cu totul perceptia unei vacante in Salonic. Aici unde vei descoperi un arbore imens de cacao, ce reprezinta istoria mondiala a ciocolatei si evolutia ei in Grecia, o multime de vitrine cu boabe de cacao si diverse exponate asociate ciocolatei, precum si principalele etape de obtinerea si prelucrarea matritelor, a frunzelor de ciocolata alba si neagra, inainte ca ele sa ajunga la noi. Peste toate, vei intra intr-o jungla ce imita perfect temperaturile si conditiile meteo tropicale, unde vei traversa ruinele unui templu incas. Va fi o vacanta in Salonic care-ti va asigura nu doar placerea ciocolatei, ci si exotismul si istoria sa.

Bai in ciocolata
Vacanta in Salonic continua cu opriri in laboratoarele Biscuitilor ION si Papadopoulou, iar daca esti mai indraznet poti face baie in Green Bath - o cada impresionanta plina cu ciocolata, in care ti se fac fotografii. Si dupa o balaceala ca-n visele copilariei, ajungi la Ferma Kri Kri cu inghetate, o masina a timpului si un labirint, pe care daca-l traversezi dai peste o alta surpriza: o cascada de ciocolata!

Chocolaterie si galerii de arta
La final, dupa ce te-ai indulcit de tot in vacanta in Salonic, fa o pauza in sala de cursuri si la galeria de arta Choco, unde nu mai mananci, ci doar privesti opere de arta, din... ce altceva daca nu din ciocolata... La final, potoleste-ti complet pofta in Chocolateria, localul unde ai parte de diferite bauturi din ciocolata, facute dupa retete din biblioteca ciocolatei. Ei, cum iti suna acum vacanta in Salonic?
Gina Rotaru

Rezerva acum!