Unde și ce mâncăm în Alanya, Antalya

O vacanță în Alanya, Antalya, poate fi o aventură, o totală relaxare sau un răsfăț culinar, de care vei vrea să te bucuri și acasă. Fiind o destinație de vacanță recunoscută pentru frumusețile naturale și prețurile mici, Alanya se aglomerează vara cu familii, cupluri și copii dornici să experimenteze gusturi și distracții turcești. Primul gând: unde mâncăm tradițional? Iată câteva sfaturi ale localnicilor și părerea mai multor turiști, care și-au petrecut vacanța în Alanya. Vei fi surprins nu doar pentru varietatea gastronomiei turcești regăsite în Alanya, ci și pentru aromele mâncărurilor gătite pe loc.

Eski Ev (Old House) este o afacere de familie, un local aflat într-o casă veche de aproape 200 de ani, considerată astăzi monument istoric. Eski Ev nu are un meniu prestabilit, dar are o varietate uimitoare de mâncăruri, pe care să le testezi la prânz sau la cină. Dacă ești gurmand, atunci acesta este localul pe care să-l încerci prima oară. În găsești pe Saray Mah. Damlatas Cad. nr 44.

İskele Sofrası este un restaurant autentic turcesc, cu bucătar turc, situat în portul Alanyei. İskele Sofrası este administrat de familia Oz, iar meniul include 70 de tipuri de Meze, inclusiv „ezmesi girit”, un amestec aromat de Feta, nuci și ulei de măsline. Ajuns aici, ai de ales între o varietate de cărnuri pe grătar, o mulțime de fructe de mare și câteva opțiuni pentru vegetarieni și mâncători de paste.

Köfte D Köfte este un restaurant renumit, de tip boutique, aflat chiar la baza dealului ce duce spre castelul Alanya. De obicei, aici se opresc turiștii înainte sau după o vizită la cetate. Este deschis non stop și îl zărești de la distanță datorită semnului galben-și-roșu strălucitor, pus la intrare. Cât despre mâncăruri, vei descoperi combinații generoase de carne, oraz și salată. Trebuie să încerci măcar una dintre omlete.

Köyüm Gaziantep Başpınar. Acest restaurant este una dintre cele mai bune alegeri pentru o masă traditional turcească. Se află în centrul orașului Alanya și meniul său conține mâncăruri gătite după rețete din orașul estic Gaziantep. Încearcă kebabı patlican (kebab învelit în coajă de vinete) și sarması beyti (chiftele picante, împachetate în lipie). Sigur vei vrea și o a două porție.

Ottoman House. Restaurantul se află într-o clădire construită din piatră veche, de peste 100 de ani, și este înconjurat de grădini luxuriante. Încearcă Beğendili Tas kebab, o combinație tradițional otomană de „sautéed miel” și vinete piure. De asemenea, mănâncă și fructe la mare la grătar! Că pont, joi și duminică noapte se organizează grătare all-you-can-eat. Adresă: Damlatas Caddesi, nr 31.
Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Pe insula neschimbată de timp

Zile leneșe la plajă, nisipuri albe și taverne cu grădini verzi – bun venit într-o vacanță în Skiathos, insula neschimbată de timp. Deși mică, destinația are o listă lungă cu fani. Și nici nu-i de mirare. De la plaje, la mănăstiri ascunse, de la grote, la scene de film, Skiathos le întrunește pe toate. Este […]

Dalyan, unul dintre „ultimele colțuri de paradis”

Crabi albastri, paturi de stuf, arbusti pitici, testoase Carretta caretta si plaje de nisip auriu… mai exact o vacanta in Marmaris, in unul dintre „ultimele colțuri de paradis”: Dalyan! Multi stiu Marmaris, una dintre cele mai populare statiuni din Turcia, insa putini au auzit de Dalyan, o bijuterie de oras aflata la doar o ora […]

Thailanda, la faţa locului

Thailanda este o altă lume. Teritoriul ei cuprinde 1.430 de insule, coastele sale tropicale se întind de 2.000 mile, iar gastronomia sa stăpâneşte mii de reţete surprinzătoare. Unde mai pui că este şi casa celei mai vechi păduri tropicale mereu verzi – Khao Sok National Park – un ecosistem care datează de 160 milioane ani. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =