×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Tips & tricks pentru vacante mai ieftine

Sfaturile si trucurile pot face diferenta dintre o excursie scumpa si frustranta in una perfecta. De la trucuri de confort si pana la evitarea amenzilor de anulari, aceasta lista iti va face calatoria mai usoara. Ba mai mult, tinand seama de sfaturile ei, vei putea trai vacante aparte in orice destinatie, descoperind in amanunt majoritatea modalitatilor prin care-ti poti micsora cheltuielile, fara a-ti refuza placerile. Iar odata ce prinzi gustul trucurilor, vei vrea sa descoperi si mai multe. Incearca si ai sa vezi.

Imprieteneste-te cu localnicii
Practic, de ce calatoresti? Sa experimentezi cultura fiecarui locsor prin care treci, nu? Bineinteles, asta daca nu-ti petreci sejurul intr-un resort all-inclusive... Daca vrei sa experimentezi destinatia ca un localnic, va trebui sa-ti petreci mai mult timp intreband angajatii barurilor unde sunt cele mai bune pub-uri si restaurante, ba chiar sa-i rogi sa-ti arate imprejurimile. Unii sunt chiar prietenosi cu turistii, asa ca, sa nu te mire daca se vor oferi sa-ti arate zona dupa program. Daca iti faci probleme cu limba vorbita, gasesti aici un articol cu site-uri si aplicatii care te vor ajuta. Practic, ai nevoie de cateva fraze, in care sa te poti face inteles. In rest, totul tine de veselie si numarul de pahare comandate... Tine minte, prietenia cu un localnic, iti va usura munca cu 90%.

Nu plati taxa de anulare la hotel
Multi experti in travel au aflat secretul de a nu plati taxa de anulare a rezervarii la hotel. Pe scurt, daca planurile si se schimba si trebbuie sa anulezi rezervarea - lucru impotriva politicii hotelului - nu suna sa anulezi. Te vor taxa. In schimb, suna la hotel si reprogrameaza-ti rezervarea pentru saptamana viitoare. Chiar daca este impotriva politicii, multe hoteluri te vor lasa sa modifici o rezervare fara probleme. Apoi, (de preferat cu cateva ore dupa, pentru a te asigura ca vei vorbi cu un alt reprezentant al hotelului) suna si anuleaza „noua” rezervare”. Gata.

Foloseste o carte de credit, pe care poti cumula puncte
Vrei o carte de credit care-ti da puncte. Daca pui o calatorie de business pe cartea de credit, vei fi uimit sa vezi ca in fiecare luna cheltuiesti sute de euro. Ar trebui sa obtii puncte pentru aceste cheltuieli. Cu cat mai multe puncte strangi, cu atat mai multe facilitati sau zboruri gratuite primesti. Asadar, daca iubesti calatoriile si ai un card de credit, punctele sunt un castig.

Locurile in avion. Rezerva 3, pentru 2
Pe scurt, asigura-ti o bancheta intreaga, fara costuri suplimentare. Poti face asta cand ai un partener de drum. Rezervati-va online un loc la fereastra si unul in margine, langa culoar, lasand gol scaunul din mijloc. Expertii in travel spun ca este putin probabil sa rezerve cineva un singur loc in avion, iar acela sa fie chiar cel din mijlocul vostru. Daca avionul nu este full, este foarte probabil sa aveti intreaga bancheta numai pentru voi. Mai mult confort al aceleasi preturi.
Gina Rotaru

Rezerva acum!