×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Corfu, insula de legenda

„…pe masura ce Grecia patrundea tot mai adanc in fiinta mea, simteam ca misterioasa substanta a pamantului sau si a marii este muzicala. In fiecare clipa peisajul se schimba, fara sa bagi de seama, ramanand mereu acelasi, isi unduieste frumusetea si se reinnoieste. Este o profunda unitate si, in acelasi timp, o diversitate fara incetare reinnoita.” Nikos Kazantzakis - „Raport catre El Greco”


corfu


 

Ferrybotul spinteca intinsul albastru, lasand in urma dare de spuma ce sclipeste in soare. Te afli pe punte, coplesit de emotie si nerabdare, de zgomotul valurilor si al imensului vapor, de chemarile pescarusilor, de lumina ireala care te-a fascinat inca de cand ai pasit prima data pe pamant grecesc, de briza sarata care te loveste in fata si ti se incurca in par.

Esti in drum spre Corfu, sau Kerkyra dupa cum ii spun localnicii, un nume cu rezonante mitologice ce aminteste de iubirea lui Poseidon pentru nimfa Korkyra, pe care a rapit-o si a adus-o pe aceste meleaguri. Este insula unde a poposit Ulise si unde Hercule a iubit-o pe Naiada Melite, inainte de a-si incepe muncile. Este un taram binecuvantat, unde natura a fost extrem de darnica. O fasie de pamant rasarita din Marea Ionica, plina de legende si istorie, care cu siguranta te va vraji, la fel cum i-a vrajit pe multi inaintea ta, fie ei regi, artisti sau oameni de rand.

Cand spui Corfu, gandul iti fuge automat la plaja. Si cum sa nu fie asa, cand aici exista atat de multe? Sunt plaje mari, populare, unde vei gasi sute de turisti in orice moment al zilei, dar sunt si plaje mai mici, ascunse in golfulete romantice, ce se lasa cautate si apoi te incanta cu dulceata linistii lor. Sunt plaje cu nisip auriu si fin, ce iti mangaie talpile, si sunt plaje cu pietris marunt si multicolor. Comune tuturor sunt doar soarele puternic si marea - o mare cum nu ai mai vazut, pictata de zei in zeci de culori - de la albastru pur la turcoaz racoros, si atat de cristalina si calda ca nu te vei mai putea incumeta sa o parasesti. Chiar si numele lor - muzicale, tipic grecesti - te fac sa visezi: Agios Georgios, Agios Gordis, Paleokastritsa, Sidari, Lefkimmi, Dassia, Gyfalda.

Insula nu ii dezamageste nici pe iubitorii muntelui, deoarece aici se afla muntele Pantokrator, cel mai inalt punct al insulei (desi are doar in jur de 1000 m), perfect amenajat pentru drumetii. Iar privelistea ce ti se va infatisa dinaintea ochilor iti va taia respiratia! Ingaduie-ti cateva momente de pace in gradina micii manastiri ce poarta numele muntelui, pentru a simti cum este sa fii mai aproape de Cer.

Dupa ce te-ai relaxat pe plaja si te-ai lasat invaluit de atmosfera paradisiaca ce domneste aici, e timpul sa descoperi si cultura locala, pentru a putea intelege pe deplin de ce atat de multi turisti prefera Corfu altor destinatii grecesti.

Punctul principal de atractie este chiar capitala, Corfu Town, unul dintre cele mai frumoase orase elene, cu stradute inguste, cladiri albe construite in stil italian, biserici, muzee variate, parcuri, soare si oameni prietenosi. Ai atatea de vazut si de incercat aici! Fortareata Veche (Palaio Frourio) ce domina orasul inca din indepartatul secol XV, Fortareata Noua (Neo Frourio) construita un secol mai tarziu, Palatul Achillion - resedinta de vara a imparatesei Elisabeta „Sissi” a Austriei, Esplanada (Spianada) - cea mai mare piata din sud-estul Europei, parcul Mon Repos, Primaria cu arhitectura sa venetiana, biserica Sf. Siridon, Catedrala Sf. Teodora Augusta, Angelokastro - castelul bizantin construit in secolul XII si multe, multe alte obiective, pe care le vei descoperi pas cu pas, caci Corfu este un mare muzeu in aer liber plin cu cele mai interesante artefacte.

Nu ocoli satele pitoresti incremenite parca in timp, acum sute de ani si nu rata nici spectaculoasele stanci de pe plaja Sidari, unde se gaseste celebrul Canal d’Amour, un tunel sapat prin roca despre care legenda spune ca cei ce inoata prin el vor gasi iubirea la capatul celalalt.

Nu uita nici de distractie si lasa-te iar uimit de acest loc cu o mie de fete. Cluburile de noapte, traditionalele taverne cu delicioasele preparate locale, cafenelele, barurile si Aqualand, cel mai atragator parc acvatic din Europa, te vor umple de energie si de buna-dispozitie.

Odata ce ai vizitat insula Corfu, nu vei reusi niciodata sa o mai parasesti cu adevarat, pentru ca orice ai face ramane cu tine, in amintire, in vise, in sperante. Fiecare turist care a venit aici, fie si doar in trecere, poarta in sine o bucatica din Corfu.

Calatoria in Corfu inseamna descoperire. Descoperirea unor locuri minunate, scaldate de ape azurii si de parfum de kumquat. Descoperirea propriei persoane - te vei vedea mai bun, mai frumos, mai calm, mai fericit si mai plin de viata, caci te vei hrani din seva acestui pamant al iubirii. Si nu in ultimul rand, redescoperirea leaganului civilizatiei europene. Calcand pe aceste meleaguri ai sansa sa simti vibratia care a dat viata atator minuni ale lumii.

Rezerva acum!